top of page
Välkommen att stiga in i vår värld av funderingar, fint och fult, klätt med musik, som livet självt.
Daniel%20Gr%C3%B6nberg_edited.jpg
IMG_0316_edited_edited.jpg
grainsofspotify.jpg
Ariketsession2_edited.jpg
Helena%20Timeus_edited.jpg
HipstamaticPhoto-579978818.421965.JPG

DET ÄR VI SOM ÄR 
 

Under namnet Grains of Salt släpper vi vår musik. Vi är samma personer som utgör Aspriket, Helena Timeus Grönberg och Daniel Grönberg, men med Grains of Salt så är det musiken som står i centrum.

 

Välkomna att stiga in i vår värld av funderingar. Klätt med musik, som livet självt, som skygga fåglar, som gruset i skorna, tristessen, solen mot kinden, den älskade, skrattet, det djupa hålet.

 

Vår musik är en fusion av både vårt musikaliska möte, våra två röster och av olika musikstilar som visa/pop/akustiskt. Vi skriver, sjunger och producerar all vår musik själva, om inte något annat står angivet. 

 

Att skriva musik om livet är ett sätt för oss att hantera det. Ibland när man lyckas fånga känslan och tanken med text och musik så blir den en aning lättare och mer begriplig. Att förstå, att acceptera, stå ut med - och att glädja sig åt.

 

Musiken är bärare av alla känslor. Även de som inte låter sig fångas av ord. Livet levs alltid, men bäst med en nypa salt. I det lilla saltkornet kan vi ibland hitta ledtrådar, om vad vi upplever som sanning, hopp och tro. Läs mer om oss som personer och hur allting med Aspriket och Grains of Salt startade på sidan "Om oss".

Här på hemsidan kommer du hitta vår musik, båda aktuella releaser och tidigare låtar i vårt bibliotek. Vi finns även på Instagram och Facebook under namnet Grains of Salt.

Här nedan kan du alltid se det senaste vi har släppt. Vill du lyssna på våra tidigare låtar så klicka på knappen "Musikblibliotek" eller om du vill se oss sjunga och spela akustiskt hemma i vårt uterum klicka på "Livevideos".

Grains of Salt

HipstamaticPhoto-618419239.360594.JPG

Vi känner oss så otroligt hedrade över att P4 Dalarna utnämnde oss som veckans artister 2022 vecka 50. Lyssna på EP:n här nedan!

ED64C2AC-3F32-4A26-9696-E69B9B19EC49.JPG

EP:N

In the light of Winter

AfterlightImage 15.JPG

Det började med Adventssång i november 2020 till Skuggspel för tre dagar innan jul ~ och Fairytale of Crystals och Unsaid Words däremellan. Det var fint att räkna ner mot julen tillsammans med er!

Det var en intensiv månad för oss i Grains of Salt, vi var så lyckliga och tacksamma för den fina respons vi fick. Tack så oändligt mycket!

 

Alla fyra sångerna samlade på EP:n In the light of Winter och finns ute på Spotify.

 

Så varmt välkomna in till vår musik via länken nedan. Kanske kan den bidra till lite sällskap och en aning ljus i vintern.

Sommarstund

Lyssna och titta på en av våra låtar - och känn en fläkt av sommaren ...

Sommarstunden, så flyktig, som ett fladdrande löv i vinden.
Men när den är här, är den oändligt ljuvlig.

"Jag var rädd för allt."

"Jag var rädd för att bli älskad, rädd att jag skulle bli hatad, rädd för att älska, rädd för att leva och rädd för att dö fast det var de enda jag ville ibland.”

 

Låten Att vi har varann, handlar om Elin och hennes resa tillbaka till livet. Det som står i inledningen är hennes egna ord, om hur hon mådde under en lång period under sin tonårstid och som ung vuxen. Hon hade ingen framtidstro, hon såg ingen väg som var möjlig att gå. I alla fall inte ensam.

 

Så en dag så var hon inte längre ensam. 

 

Låten handlar om betydelsen att ha någon vid sin sida, som tar en för den man är, med allt vad det innebär. Både det fina och det fula. Både det glittrande och det trasiga. Och hur det då är möjligt att klara sin egen kamp, tack vare att man vet att den personen finns där, med sitt öppna hjärta. 

 

När Elin fick Micke vid sin sida, med tryggheten och kärleken, den kravlösa och självklara, så hittade hon en vilja och ork att kämpa. Att överleva. Att välja livet. Möta sina demoner. Börja läka. Hitta nya vägar. Och slutligen. Börja leva igen. Leva det som är livet.

Det livet fortsatte, med att Elin och Micke gifte sig 2017. Låten Att vi har varann skrevs till deras bröllop av oss i Grains of Salt (Daniel är Elins storebror). Elin och Micke gifte sig hemma på sin gård där de lever sitt liv med sina kossor och mjölkproduktion. Sedan dess har de också fått två små barn, Pontus och Ronja. Livet fortsätter utmana dem, ibland hårt. Men det i varje steg av resan har de varandra. 

PHOTO-2020-10-15-12-11-13.jpg

Att vi har varann är ingen vanlig kärlekssång. Det är en sång om att ha någon att strida sina strider tillsammans med. Om att man tillsammans blir starka, inte genom att suga kraft från varandra - utan genom att älska varandra - precis som man är.

"Och jag vet att vi vill och jag vet att vi kan

och vi reser nu mot ett  nytt land

För ingenting är omöjligt för oss

Och vad gör väl det som sägs och hörs

allt det där som väntar utanför

För nu vet vi att, att vi har varann."

Dela gärna som tröst och inspiration för människor som kanske befinner sig i liknande situationer. 

233222-860x484.jpg

Lyssna på låten på Spotify!

Text av Helena Timeus

Låten släpptes 2020-10-17

DUBBELSINGEL släpptes våren 2020

GRAINS OF HOPE​ släppte vi på Spotify 8 januari 2020.  Den handlar om det sköra hoppet.
Vi människor lever bara ett jordeliv. Att det någon gång kommer ta slut, vet vi alla om, men vi förhåller oss till det på väldigt olika vis. Vissa flyr från tanken. Andra är rädda. Många är så upptagna att de glömmer att det finns ett slut. Men ingen är oberörd av detta faktum. Vi måste förhålla oss till det, varken vi vill eller inte. Det är förutsättningen för liv, att döden finns. 
"Touch of the maker" och "Allt är klart" på dubbelsingeln Grains of Hope utforskar tankar kring det oundvikliga. Vi har inga svar eller sanningar. Vi är små och rädda inför det stora och okända, precis som alla andra.   
Men vi förnimmer också att det finns ett hopp. Att även om vi inte vet hur, eller vem eller varför, så finns det något. I vilken form hoppet har vet vi bara själva, hemligt inom oss, var och en.

Någons hopp kanske har formen av en efterlängtad vän, någon annan kanske ser en trädgård, en kraft, en blomma, ett ljus, ett fridfullt ingenting eller kanske en fågel med vidsträckta vingar.

Det finns inga rätt eller fel. Det finns bara lite hopp.
Fästpunkt 1
bottom of page