top of page

Välkommen  till  Asprikets blogg

 

Det här är en plats där tankar får finnas. 

Inte bara tankar som är vackra, utan även tankar som skaver. 

Obekväma. Tankar som inte tycks passa in.

Precis som livet är. Spretigt och omöjligt att få ihop.

Jag har bloggat sedan 2010 då jag startade bloggen MammaMind via Blogspot. Det kom utav att livet gav mig tre barn på tre år och att stångas med mammalivet upptog hela mitt väsen. Jag är stolt och lycklig över den tiden, även om den också innehöll mycket kamp och smärta.

Men egentligen har mitt skrivande ingenting med mitt föräldraskap att göra.  Mitt skrivande är en ventil, en bottenplugg, för alla tankar och känslor som trängs i min kropp. Det handlar om att vara människa.

        

Eftersom jag upplevde det som missvisande med namnet MammaMind, då det handlar om att vara människa snarare än mamma - så har jag döpt om bloggen till Aspriket.

Dock finns alla inlägg sedan 2010 kvar att läsa genom i orginalbloggen på Blogspot, genom att klicka här. Men jag har även överfört inläggen från Blogspot hit till hemsidans egen blogg, det finns 180 inlägg att djupdyka bland! Så det är bara att scrolla nedåt bland inläggen för att leta dig tillbaka i tiden, alternativt söka efter specifika (eller del av) titlar i sökfunktionen.

Mycket har hänt sedan MammaMinds bloggdagar. Idag är alla mina barn påväg att bli tonåringar. Jag är skild, har sedan tre år levt med Daniel och har en fin bonusson. Jag har även kämpat med utmattningssyndrom, något som fortfarande djupt påverkar min vardag idag. Att vara människa ser jag som att vara en boj som guppar på livets hav. Ibland dras man djupt ner under ytan och ibland flyter man lyckligt på kristallklart vatten. Och allt däremellan - händer livet.

Så du är varmt välkommen att dela min resa i allt som själva hissnande livet bjuder på.

Det handlar om livet. Om att misslyckas. Älska. Glädjas. Vara besviken. Om livet, där allt måste få plats. Och vad som händer när man tror att allt inte får ta plats.

Om du vill veta vem jag är och vilken bakgrund jag har, så är du välkommen att läsa mer under fliken "Om Aspriket".

Helena Timeus,

bloggförfattare

IMG_5864.jpg
bottom of page