top of page

OM OSS 

OCH HUR ASPRIKET OCH
GRAINS OF SALT BLEV TILL  

Aspriket är en kreativ sammanstrålning av foto, text och musik

Vi som utgör Aspriket heter Helena Timeus Grönberg och Daniel Grönberg. Låt oss berätta om Aspriket och lite om hur allting började.

 

FOTO

Vi fotar främst natur i vår hembygd Aspeboda, Dalarna, men bilderna handlar så mycket mer än motivet - de handlar om att fånga en känsla, om livets detaljer och storhet, om livets stämningar. Vi fotar och redigerar allting själva och kan fota på uppdrag om detta efterfrågas.

Vi säljer våra bilder både i pappersformat och digitalt. Vi finns både på Instagram och Facebook under namnet Aspriket - välkomna att följa oss där för att hålla dig uppdaterad om allt nytt som kommer.

 

MUSIK

Vår musik skrivs och produceras också helt av oss. I vårt musicerande kallar vi oss Grains of Salt och finns även på Spotify under samma namn. Läs mer på vår musiksida.

 

TEXT

De texter som finns både på vår hemsida, på båda våra Instagram -och Facebookkonton kan beskrivas som kittet som håller ihop helheten.

 

 

 

 

En dag i mars 2017 förändrades världen för två personer. Två personers öde sammanflätades och så gjorde även deras kreativitet. Åratal av fotande, musicerande och annat skapande uttryck på varsitt håll slogs samman och tog ny form. Tog nya vändningar och växtkraft. Ur detta föddes Aspriket. 

HELENA

Uppväxt i Dalarna med naturen bakom barndomshuset där många timmar spenderades till fots och på hästryggen. Intresset för fotografi och text kom redan som barn och fördjupades som ung vuxen genom en journalistutbildning på Kaggeholms folkhögskola på Ekerö. Musiken fanns i hemmet från barndomen och har fortsatt att förgylla hennes liv genom livets alla faser både i enskildhet och inför publik.

​Livet förde henne vidare till högskoleutbildning, mångårigt arbete inom socialtjänsten och tre sprudlande barn. Under intensiva småbarnsår skrev hon om sitt liv som trebarnsmamma och tvillingförälder, samt sitt utmattningssyndrom, via en egen blogg och medförfattare i två böcker med andakter och betraktelser för mammor. Här på hemsidan finns Asprikets blogg där Helena lägger ut sina texter och där finns även inläggen från hennes gamla blogg. Välkomna in och läsa, det finns över180 betraktelser  om vardagslivets olika krängningar.

Aspriket föds

Här är en liten film om vad du hittar  på hemsidan.

​DANIEL

En Arbogapojke som genom livets omvägar hamnade i Dalarna. Musiken har präglat hans liv genom ett eget brinnande intresse och utbildning på Liljeholmens folkhögskola, som ledde till jobb med producerande av musik åt artister och eget musikskrivande. Musikintresset ledde till en yrkesbana inom ljudteknik inom radio och TV-produktioner. Att vandra i fjällvärlden och arbeta praktiskt med snickeri och natur har varit hans sätt att återhämta sig, men har också lett till ett ökande intresse för fotografering och skapande. Med sin son som det viktigaste i sitt liv har han prioriterat ett lugnare liv och mindre kringresande arbete som hörseltekniker på Falu Lasarett.

Som ensamstående med barn på varsitt håll fann Helena och Daniel varandra våren 2017 och detta blev början på en ny och gemensam livsberättelse. De fyra första åren tillsammans bodde de i Aspeboda, en liten by mellan Falun och Borlänge där naturen är närmaste granne. Med respektive bakgrund med fotografering, musik, skrivande och skapande blev en sammanslagning av deras tankar och inspiration som en ny kraftkälla vilket snabbt skapade en gemensam vision och längtan hos dem båda. Längtan att få ägna sig mer åt sina kreativa uttryck och skapa något nytt och gemensamt. Inspirerade av Aspebodas rikedom av vacker natur föll även namnet på plats. 

 

Aspriket var nu fött.

Ariketsession2.jpg
bottom of page